Hovädzie medailóniky
4 kusy hovädzích plátkov zo sviečkovice, 1 menší pór , 4 plátky prerastenej oravskej slaniny , 2 PL masla , olej na opekanie , olivový olej na potretie , francúzsku horčicu , 10 kokteilových paradajok , 1 väčšiu mrkvu , 8 šalotiek , 2 menšie cukety Omáčka: 150 ml mäsového vývaru , 100 ml suchého bieleho vína , 1 plechovka lúpaných paradajok , 1 ČL kukuričného škrobu , 1 PL sladkej sójovej omáčky , mleté korenie štyroch farieb , soľ

Hovädzie medailóniky - príprava

    Hovädzie mäso umyjeme a osušíme.
    Každý plátok mäsa potrieme olivovým olejom, horčicou, osolíme, okoreníme a položíme naň kúsok umytého póru.
    Mäso zabalíme do rolky, obalíme slaninou a do špirály zviažeme potravinárskou niťou.
    Opekáme na oleji z každej strany asi 5 minút.
    Vyberieme a odložíme do tepla.
    Medzitým v panvici rozpustíme maslo a opečieme šalotky,
    na kolieska nakrájanú cuketu, polovice paradajok
    a na plátky nakrájanú mrkvu.
    Okoreníme čerstvo pomletým korením a opekáme asi 10 minút. Potom zeleninu vyberieme a necháme na sitku odkvapkať.
    Do výpeku z mäsa vlejeme vývar, sójovú omáčku, lúpané paradajky a pridáme kúsok masla.
    Šťavu prípadne zahustíme škrobom rozmiešaným
    v 50 ml studenej vody.
    Pred koncom varenia pridáme víno a dobre premiešame.
    Podávame so zemiakmi, opečenou zeleninou a omáčkou.
Top