Hovädzie medailóniky
Kategória:
4 kusy hovädzích plátkov zo sviečkovice,
1 menší pór ,
4 plátky prerastenej oravskej slaniny ,
2 PL masla ,
olej na opekanie ,
olivový olej na potretie ,
francúzsku horčicu ,
10 kokteilových paradajok ,
1 väčšiu mrkvu ,
8 šalotiek ,
2 menšie cukety
Omáčka:
150 ml mäsového vývaru ,
100 ml suchého bieleho vína ,
1 plechovka lúpaných paradajok ,
1 ČL kukuričného škrobu ,
1 PL sladkej sójovej omáčky ,
mleté korenie štyroch farieb ,
soľ
Hovädzie medailóniky - príprava
Hovädzie mäso umyjeme a osušíme.
Každý plátok mäsa potrieme olivovým olejom, horčicou, osolíme, okoreníme a položíme naň kúsok umytého póru.
Mäso zabalíme do rolky, obalíme slaninou a do špirály zviažeme potravinárskou niťou.
Opekáme na oleji z každej strany asi 5 minút.
Vyberieme a odložíme do tepla.
Medzitým v panvici rozpustíme maslo a opečieme šalotky,
na kolieska nakrájanú cuketu, polovice paradajok
a na plátky nakrájanú mrkvu.
Okoreníme čerstvo pomletým korením a opekáme asi 10 minút. Potom zeleninu vyberieme a necháme na sitku odkvapkať.
Do výpeku z mäsa vlejeme vývar, sójovú omáčku, lúpané paradajky a pridáme kúsok masla.
Šťavu prípadne zahustíme škrobom rozmiešaným
v 50 ml studenej vody.
Pred koncom varenia pridáme víno a dobre premiešame.
Podávame so zemiakmi, opečenou zeleninou a omáčkou.
Podobné recepty
Kategória:
4 kusy hovädzích plátkov zo sviečkovice,
1 menší pór ,
4 plátky prerastenej oravskej slaniny ,
2 PL masla ,
olej na opekanie ,
olivový olej na potretie ,
francúzsku horčicu ,
10 kokteilových paradajok ,
1 väčšiu mrkvu ,
8 šalotiek ,
2 menšie cukety
Omáčka:
150 ml mäsového vývaru ,
100 ml suchého bieleho vína ,
1 plechovka lúpaných paradajok ,
1 ČL kukuričného škrobu ,
1 PL sladkej sójovej omáčky ,
mleté korenie štyroch farieb ,
soľ
Hovädzie medailóniky - príprava
Hovädzie mäso umyjeme a osušíme.
Každý plátok mäsa potrieme olivovým olejom, horčicou, osolíme, okoreníme a položíme naň kúsok umytého póru.
Mäso zabalíme do rolky, obalíme slaninou a do špirály zviažeme potravinárskou niťou.
Opekáme na oleji z každej strany asi 5 minút.
Vyberieme a odložíme do tepla.
Medzitým v panvici rozpustíme maslo a opečieme šalotky,
na kolieska nakrájanú cuketu, polovice paradajok
a na plátky nakrájanú mrkvu.
Okoreníme čerstvo pomletým korením a opekáme asi 10 minút. Potom zeleninu vyberieme a necháme na sitku odkvapkať.
Do výpeku z mäsa vlejeme vývar, sójovú omáčku, lúpané paradajky a pridáme kúsok masla.
Šťavu prípadne zahustíme škrobom rozmiešaným
v 50 ml studenej vody.
Pred koncom varenia pridáme víno a dobre premiešame.
Podávame so zemiakmi, opečenou zeleninou a omáčkou.
Každý plátok mäsa potrieme olivovým olejom, horčicou, osolíme, okoreníme a položíme naň kúsok umytého póru.
Mäso zabalíme do rolky, obalíme slaninou a do špirály zviažeme potravinárskou niťou.
Opekáme na oleji z každej strany asi 5 minút.
Vyberieme a odložíme do tepla.
Medzitým v panvici rozpustíme maslo a opečieme šalotky,
na kolieska nakrájanú cuketu, polovice paradajok
a na plátky nakrájanú mrkvu.
Okoreníme čerstvo pomletým korením a opekáme asi 10 minút. Potom zeleninu vyberieme a necháme na sitku odkvapkať.
Do výpeku z mäsa vlejeme vývar, sójovú omáčku, lúpané paradajky a pridáme kúsok masla.
Šťavu prípadne zahustíme škrobom rozmiešaným
v 50 ml studenej vody.
Pred koncom varenia pridáme víno a dobre premiešame.
Podávame so zemiakmi, opečenou zeleninou a omáčkou.