Hubová paštéta
Kategória:
200 g čerstvých šampiňónov ,
150 g lesných húb (aj mrazených),
150 g uvarených kuracích pŕs ,
1 väčšiu cibuľu ,
70 g uvarenej ryže ,
80 g prerastenej údenej slaniny ,
2 vajcia ,
mleté čierne korenie ,
soľ ,
sušený tymian ,
lístky čerstvého tymianu ,
lístky poľného šalátu ,
4 plátky anglickej slaniny ,
olej
Hubová paštéta - príprava
Na mäsovom mlynčeku pomelieme 160 g šampiňónov, lesné huby a vychladnuté kuracie prsia.
Zvyšnú časť šampiňónov pokrájame na plátky, ktoré orestujeme v panvici na oleji.
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji spolu
s nakrájanou slaninou.
Po vychladnutí všetko spolu s ryžou a vajciami pridáme
k pomletej mase.
Vmiešame urestované plátky šampiňónov, podľa chuti posolíme, ochutíme mletým čiernym korením, sušeným tymianom a spolu premiešame.
Okrúhlu paštétovú formu vyložíme plátkami slaniny.
Naplníme plnkou a vo vodnom kúpeli varíme 90 minút. Vychladnutú paštétu vyklopíme, nakrájame, ozdobíme lístkami čerstvého tymianu a poľného šalátu.
Podávame s celozrným pečivom
Podobné recepty
Kategória:
200 g čerstvých šampiňónov ,
150 g lesných húb (aj mrazených),
150 g uvarených kuracích pŕs ,
1 väčšiu cibuľu ,
70 g uvarenej ryže ,
80 g prerastenej údenej slaniny ,
2 vajcia ,
mleté čierne korenie ,
soľ ,
sušený tymian ,
lístky čerstvého tymianu ,
lístky poľného šalátu ,
4 plátky anglickej slaniny ,
olej
Hubová paštéta - príprava
Na mäsovom mlynčeku pomelieme 160 g šampiňónov, lesné huby a vychladnuté kuracie prsia.
Zvyšnú časť šampiňónov pokrájame na plátky, ktoré orestujeme v panvici na oleji.
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji spolu
s nakrájanou slaninou.
Po vychladnutí všetko spolu s ryžou a vajciami pridáme
k pomletej mase.
Vmiešame urestované plátky šampiňónov, podľa chuti posolíme, ochutíme mletým čiernym korením, sušeným tymianom a spolu premiešame.
Okrúhlu paštétovú formu vyložíme plátkami slaniny.
Naplníme plnkou a vo vodnom kúpeli varíme 90 minút. Vychladnutú paštétu vyklopíme, nakrájame, ozdobíme lístkami čerstvého tymianu a poľného šalátu.
Podávame s celozrným pečivom
Zvyšnú časť šampiňónov pokrájame na plátky, ktoré orestujeme v panvici na oleji.
Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji spolu
s nakrájanou slaninou.
Po vychladnutí všetko spolu s ryžou a vajciami pridáme
k pomletej mase.
Vmiešame urestované plátky šampiňónov, podľa chuti posolíme, ochutíme mletým čiernym korením, sušeným tymianom a spolu premiešame.
Okrúhlu paštétovú formu vyložíme plátkami slaniny.
Naplníme plnkou a vo vodnom kúpeli varíme 90 minút. Vychladnutú paštétu vyklopíme, nakrájame, ozdobíme lístkami čerstvého tymianu a poľného šalátu.
Podávame s celozrným pečivom