Haringová nátierka
Kategória:
2 haringy, 80 g masla, mletá červená sladká paprika, muškátový orech, 70 g masla, zelená petržlenová vňať, 40 g cibule
Haringová nátierka - príprava
Haringy dobre umyjeme v niekoľkých vodách, stiahneme z nich kožu, vyberieme kosti, pokrájame a dáme na rozpustené maslo.
Pridáme červenú papriku, trochu postrúhaného muškátového orecha a za podlievania vodou dusíme asi 15 minút.
Po udusení pretrieme a necháme vychladnúť.
Druhú dávku masla vymiešame do peny.
Pridáme pretreté haringy a spolu zamiešame.
Natrieme na chlieb a ozdobíme nadrobno pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou alebo cibuľou pokrájanou na tenké kolieska.
Podobné recepty
Kategória:
2 haringy, 80 g masla, mletá červená sladká paprika, muškátový orech, 70 g masla, zelená petržlenová vňať, 40 g cibule
Haringová nátierka - príprava
Haringy dobre umyjeme v niekoľkých vodách, stiahneme z nich kožu, vyberieme kosti, pokrájame a dáme na rozpustené maslo.
Pridáme červenú papriku, trochu postrúhaného muškátového orecha a za podlievania vodou dusíme asi 15 minút.
Po udusení pretrieme a necháme vychladnúť.
Druhú dávku masla vymiešame do peny.
Pridáme pretreté haringy a spolu zamiešame.
Natrieme na chlieb a ozdobíme nadrobno pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou alebo cibuľou pokrájanou na tenké kolieska.
Pridáme červenú papriku, trochu postrúhaného muškátového orecha a za podlievania vodou dusíme asi 15 minút.
Po udusení pretrieme a necháme vychladnúť.
Druhú dávku masla vymiešame do peny.
Pridáme pretreté haringy a spolu zamiešame.
Natrieme na chlieb a ozdobíme nadrobno pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou alebo cibuľou pokrájanou na tenké kolieska.