Francúzka nátierka
Kategória: 
200g strúhanky, 80 ml vody, 2 lyžice oleja (najlepšie olivového), 1 bobkový list, 1 a pol lyžičky tymiánu, 500 ml najemno nakrájanej cibuľky, 1/4 lyžičky majoránky, 1 lyžička oregana, 1 a pol lyžička bazalky, 1 a pol lyžica Tebi, 3/4 lyžičky morskej soli, 1 lyžička rozotreného cesnaku, 60 ml bezmliečneho rastlinného margarínu

Francúzka nátierka - príprava

    Najskôr namočíme strúhanku do vody.
    Zamiešame a necháme zmäknúť.
    Na rajnicu dáme olej, bobkový list a tymián, mierne zahrejeme a pridáme cibuľku, ktorú pražíme spolu s korením do zmäknutia.
    Keď je cibuľka hotová, odstránime bobkový list a pridáme ostatné prísady, okrem margarínu.
    Dusíme na miernom plameni 15 minút.
    Medzitým si roztopíme margarín,ktorý potom pridáme do takto pripravenej zmesi.
    Dôkladne zamiešame, dáme do vhodnej nádoby a necháme vychladnúť.
    Výborná je na opečený chlieb.
Top