Výborné hrachové placky
Kategória:
400 g suchého hrachu, 2 vajcia, 5 strúčikov cesnaku, 3 lyžice hladkej múky, 100 g slaniny, 1 kopcovitá kávová lyžička vegety, rasca, mleté čierne korenie, soľ podľa chuti, olej
Výborné hrachové placky - príprava
Prebraný suchý hrach prepláchneme v studenej vode a v hrnci s trochou soli a celej rasce uvaríme takmer domäkka. Scedíme a prudko ochladíme studenou vodou.
Do misy vsypeme hrach, pridáme vajcia, prelisovaný cesnak, slaninu nakrájanú na drobné kocky, múku, vegetu, korenie
a soľ.
Vidličkou alebo šľahačom vymiešame na hrubšiu kašu.
Na panvici rozpálime dostatočné množstvo oleja a malou naberačkou vkladáme do nej hrachovú zmes.
Na panvici tvarujeme malé placky, ktoré opekáme dozlatista z oboch strán a ihneď podávame k čaju, vínu alebo pivu.
Ako hlavné jedlo sa môžu podávať s tenkými plátkami pečeného mäsa, prípadne vareného údeného mäsa.
Podobné recepty
Kategória:
400 g suchého hrachu, 2 vajcia, 5 strúčikov cesnaku, 3 lyžice hladkej múky, 100 g slaniny, 1 kopcovitá kávová lyžička vegety, rasca, mleté čierne korenie, soľ podľa chuti, olej
Výborné hrachové placky - príprava
Prebraný suchý hrach prepláchneme v studenej vode a v hrnci s trochou soli a celej rasce uvaríme takmer domäkka. Scedíme a prudko ochladíme studenou vodou.
Do misy vsypeme hrach, pridáme vajcia, prelisovaný cesnak, slaninu nakrájanú na drobné kocky, múku, vegetu, korenie
a soľ.
Vidličkou alebo šľahačom vymiešame na hrubšiu kašu.
Na panvici rozpálime dostatočné množstvo oleja a malou naberačkou vkladáme do nej hrachovú zmes.
Na panvici tvarujeme malé placky, ktoré opekáme dozlatista z oboch strán a ihneď podávame k čaju, vínu alebo pivu.
Ako hlavné jedlo sa môžu podávať s tenkými plátkami pečeného mäsa, prípadne vareného údeného mäsa.
Do misy vsypeme hrach, pridáme vajcia, prelisovaný cesnak, slaninu nakrájanú na drobné kocky, múku, vegetu, korenie
a soľ.
Vidličkou alebo šľahačom vymiešame na hrubšiu kašu.
Na panvici rozpálime dostatočné množstvo oleja a malou naberačkou vkladáme do nej hrachovú zmes.
Na panvici tvarujeme malé placky, ktoré opekáme dozlatista z oboch strán a ihneď podávame k čaju, vínu alebo pivu.
Ako hlavné jedlo sa môžu podávať s tenkými plátkami pečeného mäsa, prípadne vareného údeného mäsa.