Výborné hrachové placky
Kategória: 
400 g suchého hrachu, 2 vajcia, 5 strúčikov cesnaku, 3 lyžice hladkej múky, 100 g slaniny, 1 kopcovitá kávová lyžička vegety, rasca, mleté čierne korenie, soľ podľa chuti, olej

Výborné hrachové placky - príprava

    Prebraný suchý hrach prepláchneme v studenej vode a v hrnci s trochou soli a celej rasce uvaríme takmer domäkka. Scedíme a prudko ochladíme studenou vodou.
    Do misy vsypeme hrach, pridáme vajcia, prelisovaný cesnak, slaninu nakrájanú na drobné kocky, múku, vegetu, korenie
    a soľ.
    Vidličkou alebo šľahačom vymiešame na hrubšiu kašu.
    Na panvici rozpálime dostatočné množstvo oleja a malou naberačkou vkladáme do nej hrachovú zmes.
    Na panvici tvarujeme malé placky, ktoré opekáme dozlatista z oboch strán a ihneď podávame k čaju, vínu alebo pivu.
    Ako hlavné jedlo sa môžu podávať s tenkými plátkami pečeného mäsa, prípadne vareného údeného mäsa.
Top