Fánky
Kategória:
150 g hladkej múky,
150 g hrubej múky,
5 žĺtkov,
1 celé vajce,
štipku soli,
2 PL rumu,
smotanu (podľa potreby)
Fánky - príprava
Vypracujeme cesto, rozdelíme na viac častí.
Každú rozvaľkáme a pokrájame na rôzne tvary.
Každý kúsok v strede narežeme.
Vysmážame na masti v malom kastróliku.
Obalíme v cukre.
(Dobre sa to vysmáža aj vo fritéze.)
Podobné recepty
Kategória:
150 g hladkej múky,
150 g hrubej múky,
5 žĺtkov,
1 celé vajce,
štipku soli,
2 PL rumu,
smotanu (podľa potreby)
Fánky - príprava
Vypracujeme cesto, rozdelíme na viac častí.
Každú rozvaľkáme a pokrájame na rôzne tvary.
Každý kúsok v strede narežeme.
Vysmážame na masti v malom kastróliku.
Obalíme v cukre.
(Dobre sa to vysmáža aj vo fritéze.)
Každú rozvaľkáme a pokrájame na rôzne tvary.
Každý kúsok v strede narežeme.
Vysmážame na masti v malom kastróliku.
Obalíme v cukre.
(Dobre sa to vysmáža aj vo fritéze.)