Filé s chrenovou omáčkou
Kategória: 
4 porcie rybieho filé (po 200 g), citrónovú šťavu, 2 PL masla soľ, mleté čierne korenie , Prvá omáčka 3 PL nastrúhaného chrenu , 1 PL hladkej múky , 100 ml rybieho vývaru , 400 ml kyslej smotany , 30 g masla, soľ , Druhá omáčka: 1 kyslejšie jablko , citrónová šťava , 1 malá cibuľa , 1 PL masla , 100 g nastrúhaného chrenu , 200 ml smotany na varenie , 1 PL nasekanej petržlenovej vňate , soľ , cukor

Filé s chrenovou omáčkou - príprava

    Filé umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a pokvapkáme citrónovou šťavou.
    Potom ho z oboch strán opečieme na rozpálenom masle.
    Porcie filé prelejeme chrenovou omáčkou.
    Vhodnou prílohou sú varené zemiaky alebo zemiakový šalát.

    Postup prípravy prvej omáčky:
    Chren najemno nastrúhame, posypeme lyžicou hladkej múky
    a zalejeme rybacím vývarom.
    Pridáme kyslú smotanu a maslo.
    Všetko premiešame a za stáleho miešania krátko povaríme. Podľa chutí osolíme.
    Postup prípravy druhej omáčky: :
    Jablko olúpeme, nakrájame na pásiky a pokvapkáme citrónovou šťavou.
    Ošúpanú cibuľu nadrobno pokrájame a spolu s jablkom
    do sklovitá opražíme na masle.
    Pridáme nastrúhaný chren a speníme.
    Prilejeme smotanu a povaríme asi 2 minúty, až zhustne.
    Do omáčky vmiešame nasekanú petržlenovú vňať, osolíme
    a ochutíme cukrom.
Top