FANTA KOLÁČ
Kategória:
500 g múka
1 balíček prášku do pečiva
2 balíčky vanilkového cukru
350 g cukru
0,1 l slnečnicového oleja
1/4 l fanty
4 vajcia
200 g kuchynskej glazúry
FANTA KOLÁČ - príprava
Príprava fantového koláča je jednoduchá. Do misy na miešanie dáme múku a zmiešame s práškom do pečiva, vanilkovým cukrom a cukrom. Pridáme slnečnicový olej a fantu a vymiesime spolu s vajičkami na husté cesto. Rúru predohrejeme na 225°C, cesto rovnomerne rozotrieme na dobre vymastený plech. V strednej polohe pečieme cca. 14-15 minút. Potom necháme cesto vychladnúť a polejeme bielou kuchynskou glazúrou a koláč hneď pokrájame, aby nám povrch nedopukal, keď sa glazúra ochladí. Ako koláč ozdobíme, záleží už len na nás.
Kategória:
500 g múka
1 balíček prášku do pečiva
2 balíčky vanilkového cukru
350 g cukru
0,1 l slnečnicového oleja
1/4 l fanty
4 vajcia
200 g kuchynskej glazúry
FANTA KOLÁČ - príprava
Príprava fantového koláča je jednoduchá. Do misy na miešanie dáme múku a zmiešame s práškom do pečiva, vanilkovým cukrom a cukrom. Pridáme slnečnicový olej a fantu a vymiesime spolu s vajičkami na husté cesto. Rúru predohrejeme na 225°C, cesto rovnomerne rozotrieme na dobre vymastený plech. V strednej polohe pečieme cca. 14-15 minút. Potom necháme cesto vychladnúť a polejeme bielou kuchynskou glazúrou a koláč hneď pokrájame, aby nám povrch nedopukal, keď sa glazúra ochladí. Ako koláč ozdobíme, záleží už len na nás.