FANTA KOLÁČ
500 g múka 1 balíček prášku do pečiva 2 balíčky vanilkového cukru 350 g cukru 0,1 l slnečnicového oleja 1/4 l fanty 4 vajcia 200 g kuchynskej glazúry

FANTA KOLÁČ - príprava

    Príprava fantového koláča je jednoduchá. Do misy na miešanie dáme múku a zmiešame s práškom do pečiva, vanilkovým cukrom a cukrom. Pridáme slnečnicový olej a fantu a vymiesime spolu s vajičkami na husté cesto. Rúru predohrejeme na 225°C, cesto rovnomerne rozotrieme na dobre vymastený plech. V strednej polohe pečieme cca. 14-15 minút. Potom necháme cesto vychladnúť a polejeme bielou kuchynskou glazúrou a koláč hneď pokrájame, aby nám povrch nedopukal, keď sa glazúra ochladí. Ako koláč ozdobíme, záleží už len na nás.
Top