Bryndzové pagáčiky
Kategória:
50 dkg polohrubej múky,
1 Smetol,
25 dkg bryndze,
2 žĺtky,
2 dcl kyslej smotany,
1 KL soli,
3 dkg droždia /1dcl vlažného mlieka a trošku soli/
Bryndzové pagáčiky - príprava
Droždie necháme vykysnúť.
Smetol rozmiesime s múkou, bryndzou, pridáme droždie, žĺtky, soľ a smotanu.
Potom hodinu necháme kysnúť na teplom mieste.
Vyvaľkáme na hrúbku 2 cm, vykrajujeme pagáčiky, ktoré potrieme vajíčkom.
Necháme ich kysnúť ešte 15 minút a potom pečieme v neveľmi horúcej rúre 10-15 minút.
Tieto pagáče zostanú celé dni mäkké.
Podobné recepty
Kategória:
50 dkg polohrubej múky,
1 Smetol,
25 dkg bryndze,
2 žĺtky,
2 dcl kyslej smotany,
1 KL soli,
3 dkg droždia /1dcl vlažného mlieka a trošku soli/
Bryndzové pagáčiky - príprava
Droždie necháme vykysnúť.
Smetol rozmiesime s múkou, bryndzou, pridáme droždie, žĺtky, soľ a smotanu.
Potom hodinu necháme kysnúť na teplom mieste.
Vyvaľkáme na hrúbku 2 cm, vykrajujeme pagáčiky, ktoré potrieme vajíčkom.
Necháme ich kysnúť ešte 15 minút a potom pečieme v neveľmi horúcej rúre 10-15 minút.
Tieto pagáče zostanú celé dni mäkké.
Smetol rozmiesime s múkou, bryndzou, pridáme droždie, žĺtky, soľ a smotanu.
Potom hodinu necháme kysnúť na teplom mieste.
Vyvaľkáme na hrúbku 2 cm, vykrajujeme pagáčiky, ktoré potrieme vajíčkom.
Necháme ich kysnúť ešte 15 minút a potom pečieme v neveľmi horúcej rúre 10-15 minút.
Tieto pagáče zostanú celé dni mäkké.