Zemiakový šalát s údeniným mäsom
Kategória: 
300 g zemiakov , 6 lyžíc majonézy , 1 malá cibuľa , 1 väčšia mrkva , 1 kúsok zeleru (1/4) , 2 sladkokyslé uhorky , ocot , soľ , korenie ,2 natvrdo uvarené vajcia , 2 sladké jablká , 150 g uvareného údeného mäsa alebo šunky

Zemiakový šalát s údeniným mäsom - príprava

    Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme ich a necháme vychladnúť. Studené zemiaky nakrájame na kocky a dáme do misy.
    Mrkvu a zeler uvaríme domäkka, nakrájame na kocky a pridáme k zemiakom.
    Jablká olúpeme, zbavíme jadierok a nakrájame na kocky.
    Do misy pridáme najemno nakrájanú cibuľu, nakrájané údené mäso, uhorky, jablká, majonézu a premiešame.
    Podľa chuti okoreníme soľou, cukrom, octom a korením.
Top