Treska s pomarančovou omáčkou
Kategória: 
4 ks morskej tresky, 200 g brokolice (ružičky) , 150 g zelenej fazuľky, 150 g cukiny (nakrájanej na kolieska) , mleté biele korenie , soľ , citrónová šťava , hladká múka, olej OMÁČKA: 1 veľká cibuľa , 2 veľké mrkvy , 1 pór , 3 listy stonkového zeleru , 100 g masla , 300 ml bieleho vína , 500 ml hydinového vývaru(bujónová kocka), 1 pomaranč

Treska s pomarančovou omáčkou - príprava

    Brokolicu, fazuľku a cukinu povaríme v slanej vode
    Omáčka: Očistenú cibuľu posekáme nadrobno, mrkvu a pór pokrájame na tenké kolieska, zelerové stonky na prúžky.
    Pokrájanú zeleninu opečieme napolovici masla a 2-3 minúty popražíme.
    Osolíme, podlejeme vínom a dusíme 10 – 15 minút.
    Potom pridáme hydinový vývar a povaríme.
    Zeleninovú zmes v hrnci rozmixujeme, primiešame zvyšok masla a postrúhanú pomarančovú kôru.
    Pomaranč zbavíme kôry a bielej dužiny.
    Očistené pomarančové mesiačiky vložíme do omáčky – už nevaríme.
    Umytú rybu dobre nasolíme, okoreníme mletým bielym korením, pokvapkáme citrónovou šťavou, poprášime múkou a na rozpálenom oleji z oboch strán opečieme.
    Uvarenú zeleninu zľahka zohrejemena panvici s olivovým olejom a podávame s rybou a pomarančovou omáčkou

Vaše názory

(5/5)
Top