1 kurča ,
2 lyžice citrónovej šťavy ,
2 vetvičky estragónu môže byť aj sušený,
40 g masla ,
2 lyžice posekanej šalotky ,
125 ml červeného vína ,
250 ml slepačieho bujónu,
4 lyžice kyslej smotany , 2 žĺtky ,
1 lyžica kremžskej horčice,
mleté biele korenie ,
soľ
Dusené kurča s estragónom - príprava
Umyté osušené kurča osolíme, pokvapkáme citrónovou šťavou a posypeme mletým bielym korením.
Do brušnej dutiny vložíme estragón a v horúcom masle kurča zo všetkých strán opečieme.
Pridáme šalotku a krátko podusíme.
Podlejeme vínom a horúcim bujónom a prikryté dusíme asi 45 minút.
Udusené kurča vyberieme a odložíme do tepla.
Smotanu, žĺtky a horčicu dobre vymiešame a pridáme
do výpeku. Omáčku už nevaríme, iba zohrejeme.
Kurča naporciujeme a podávame s ryžou alebo s opekanými zemiakmi preliate omáčkou.