Hydinový šalát
Kategória: 
250 g pečeného alebo vareného hydinového mäsa , 300 g sterilizovaného hrášku , 250 g tvrdého syra , 4 natvrdo uvarené vajcia , 2-3 lyžice citrónovej šťavy , 5 lyžíc majonézy, 1 jogurt, 2 lyžice worcesterskej omáčky , 1 červená paprika, mleté čierne korenie , soľ

Hydinový šalát - príprava

    Hydinové mäso pokrájame na malé kocky a dáme do misky. Pridáme scedený hrášok, na malé kocky pokrájaný syr a vajcia 1 vajíčko si necháme na ozdobu.
    Opatrne premiešame.
    Zmes pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme.
    Majonézu vymiešame s jogurtom, dochutíme worchesterskou omáčkou, zalejeme šalát a zľahka premiešame.
    Ozdobíme štvrtkami pokrájaného vajíčka a kockami červenej papriky.
    Šalát podávame vychladený s pečivom.
Top