Hydinový šalát
Kategória:
250 g pečeného alebo vareného hydinového mäsa ,
300 g sterilizovaného hrášku ,
250 g tvrdého syra ,
4 natvrdo uvarené vajcia ,
2-3 lyžice citrónovej šťavy ,
5 lyžíc majonézy,
1 jogurt,
2 lyžice worcesterskej omáčky ,
1 červená paprika,
mleté čierne korenie ,
soľ
Hydinový šalát - príprava
Hydinové mäso pokrájame na malé kocky a dáme do misky. Pridáme scedený hrášok, na malé kocky pokrájaný syr a vajcia 1 vajíčko si necháme na ozdobu.
Opatrne premiešame.
Zmes pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme.
Majonézu vymiešame s jogurtom, dochutíme worchesterskou omáčkou, zalejeme šalát a zľahka premiešame.
Ozdobíme štvrtkami pokrájaného vajíčka a kockami červenej papriky.
Šalát podávame vychladený s pečivom.
Podobné recepty
Kategória:
250 g pečeného alebo vareného hydinového mäsa ,
300 g sterilizovaného hrášku ,
250 g tvrdého syra ,
4 natvrdo uvarené vajcia ,
2-3 lyžice citrónovej šťavy ,
5 lyžíc majonézy,
1 jogurt,
2 lyžice worcesterskej omáčky ,
1 červená paprika,
mleté čierne korenie ,
soľ
Hydinový šalát - príprava
Hydinové mäso pokrájame na malé kocky a dáme do misky. Pridáme scedený hrášok, na malé kocky pokrájaný syr a vajcia 1 vajíčko si necháme na ozdobu.
Opatrne premiešame.
Zmes pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme.
Majonézu vymiešame s jogurtom, dochutíme worchesterskou omáčkou, zalejeme šalát a zľahka premiešame.
Ozdobíme štvrtkami pokrájaného vajíčka a kockami červenej papriky.
Šalát podávame vychladený s pečivom.
Opatrne premiešame.
Zmes pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme.
Majonézu vymiešame s jogurtom, dochutíme worchesterskou omáčkou, zalejeme šalát a zľahka premiešame.
Ozdobíme štvrtkami pokrájaného vajíčka a kockami červenej papriky.
Šalát podávame vychladený s pečivom.