Cuketové lode
Kategória:
2 menšie cukety ,
400 g mletého mäsa ,
80 g ryže ,
2 cibule ,
3 strúčiky cesnaku,
2 papriky ,
1 kocka zeleninového bujónu,
150 ml konzervovaných paradajok ,
150 g oravskej slaniny ,
150 g tvrdého syra ,
mletý majorán,
provensalské korenie, mleté čierne korenie ,
soľ, olej
Cuketové lode - príprava
Cukety očistíme, pozdĺžne rozkrojíme a vydlabeme z nich dužinu, ktorú pokrájame na malé kocky.
Cukety asi 5 minút povaríme v osolenej vode a necháme ich odkvapkať.
Papriky očistíme, pokrájame na malé kocky, zmiešame ich
s jednou posekanou cibuľou a cuketovou dužinou.
Pridáme pokrájané paradajky, najemno posekané strúčiky cesnaku a 125 ml vývaru z bujónovej kocky.
Zmes dochutíme soľou, provensalským korením a vlejeme ju do zapekacej misy.
Ryžu uvaríme vo zvyšnom zeleninovom vývare.
Na rozohriatom oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu dosklovita, pridáme mleté mäso a za občasného premiešania ho opražíme.
Potom k nemu pridáme uvarenú ryžu, dobre premiešame, dochutíme soľou, čiernym korením a majoránom.
Takto pripravenou mäsovou zmesou naplníme cukety, položíme ich na zeleninu v zapekacej mise, na vrch rozložíme plátky slaniny a všetko posypeme postrúhaným syrom.
Naplnené cukety dáme asi na polhodinu piecť do predhriatej rúry.
Podobné recepty
Kategória:
2 menšie cukety ,
400 g mletého mäsa ,
80 g ryže ,
2 cibule ,
3 strúčiky cesnaku,
2 papriky ,
1 kocka zeleninového bujónu,
150 ml konzervovaných paradajok ,
150 g oravskej slaniny ,
150 g tvrdého syra ,
mletý majorán,
provensalské korenie, mleté čierne korenie ,
soľ, olej
Cuketové lode - príprava
Cukety očistíme, pozdĺžne rozkrojíme a vydlabeme z nich dužinu, ktorú pokrájame na malé kocky.
Cukety asi 5 minút povaríme v osolenej vode a necháme ich odkvapkať.
Papriky očistíme, pokrájame na malé kocky, zmiešame ich
s jednou posekanou cibuľou a cuketovou dužinou.
Pridáme pokrájané paradajky, najemno posekané strúčiky cesnaku a 125 ml vývaru z bujónovej kocky.
Zmes dochutíme soľou, provensalským korením a vlejeme ju do zapekacej misy.
Ryžu uvaríme vo zvyšnom zeleninovom vývare.
Na rozohriatom oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu dosklovita, pridáme mleté mäso a za občasného premiešania ho opražíme.
Potom k nemu pridáme uvarenú ryžu, dobre premiešame, dochutíme soľou, čiernym korením a majoránom.
Takto pripravenou mäsovou zmesou naplníme cukety, položíme ich na zeleninu v zapekacej mise, na vrch rozložíme plátky slaniny a všetko posypeme postrúhaným syrom.
Naplnené cukety dáme asi na polhodinu piecť do predhriatej rúry.
Cukety asi 5 minút povaríme v osolenej vode a necháme ich odkvapkať.
Papriky očistíme, pokrájame na malé kocky, zmiešame ich
s jednou posekanou cibuľou a cuketovou dužinou.
Pridáme pokrájané paradajky, najemno posekané strúčiky cesnaku a 125 ml vývaru z bujónovej kocky.
Zmes dochutíme soľou, provensalským korením a vlejeme ju do zapekacej misy.
Ryžu uvaríme vo zvyšnom zeleninovom vývare.
Na rozohriatom oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu dosklovita, pridáme mleté mäso a za občasného premiešania ho opražíme.
Potom k nemu pridáme uvarenú ryžu, dobre premiešame, dochutíme soľou, čiernym korením a majoránom.
Takto pripravenou mäsovou zmesou naplníme cukety, položíme ich na zeleninu v zapekacej mise, na vrch rozložíme plátky slaniny a všetko posypeme postrúhaným syrom.
Naplnené cukety dáme asi na polhodinu piecť do predhriatej rúry.