Cuketové lode
Kategória: 
2 menšie cukety , 400 g mletého mäsa , 80 g ryže , 2 cibule , 3 strúčiky cesnaku, 2 papriky , 1 kocka zeleninového bujónu, 150 ml konzervovaných paradajok , 150 g oravskej slaniny , 150 g tvrdého syra , mletý majorán, provensalské korenie, mleté čierne korenie , soľ, olej

Cuketové lode - príprava

    Cukety očistíme, pozdĺžne rozkrojíme a vydlabeme z nich dužinu, ktorú pokrájame na malé kocky.
    Cukety asi 5 minút povaríme v osolenej vode a necháme ich odkvapkať.
    Papriky očistíme, pokrájame na malé kocky, zmiešame ich
    s jednou posekanou cibuľou a cuketovou dužinou.
    Pridáme pokrájané paradajky, najemno posekané strúčiky cesnaku a 125 ml vývaru z bujónovej kocky.
    Zmes dochutíme soľou, provensalským korením a vlejeme ju do zapekacej misy.
    Ryžu uvaríme vo zvyšnom zeleninovom vývare.
    Na rozohriatom oleji opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu dosklovita, pridáme mleté mäso a za občasného premiešania ho opražíme.
    Potom k nemu pridáme uvarenú ryžu, dobre premiešame, dochutíme soľou, čiernym korením a majoránom.
    Takto pripravenou mäsovou zmesou naplníme cukety, položíme ich na zeleninu v zapekacej mise, na vrch rozložíme plátky slaniny a všetko posypeme postrúhaným syrom.
    Naplnené cukety dáme asi na polhodinu piecť do predhriatej rúry.

Podobné recepty

Top