Filé so sezamovou kôrkou
Kategória: 
80 dkg plátkov rybieho, citrónová šťava , strúhanka , 6 lyžíc sezamových zrniečok , 1 lyžička sójovej omáčky, 2 vajcia , 4 lyžice polohrubej múky, mleté čierne korenie, soľ, olej na vyprážanie Omáčka: 200 ml šľahačkovej smotany , 2 lyžice balzamového octu , 2 lyžičky cukru, štvrť lyžičky mletého čierneho korenia , 1 lyžička soli, nasekaný kôpor

Filé so sezamovou kôrkou - príprava

    Plátky ryby umyjeme, nakrájame na menšie kúsky, ktoré pokvapkáme citrónovou šťavou a dáme odležať.
    Múku nasypeme do hlbokého taniera. Vajcia rozhabarkujeme, osolíme a okoreníme.
    Sezamové zrnká za stáleho miešania nasucho opražíme
    na panvici do zlatožlta.
    Zalejeme sójovou omáčkou a vypražíme dosucha.
    Odstavíme a zmiešame so strúhankou.
    Osušené kúsky ryby obalíme v múke, vo vajci a v sezamovej strúhanke.
    Obal mierne pritláčame.
    V panvici rozpálime olej a kúsky ryby v ňom z oboch strán opražíme do bledohneda.
    OMÁČKA: Všetky suroviny v miske dobre vymiešame a necháme pri izbovej teplote zhustnúť.
    Pred podávaním môžeme dochutiť nasekaným kôprom.
Top