Hovädzí guláš netradičný
hovädzie mäso asi 60 dkg, 2 lyžice oleja , 1 lyžica medu , 1 lyžica paradajkového pretlaku , 2 strúčiky cesnaku , 1 bobkový list, 500 ml mäsového vývaru , 250 g cibule , 250 g mrkvy , 500 g jabĺk , majorán, citrónová šťava , mleté čierne korenie

Hovädzí guláš netradičný - príprava

    Mäso pokrájame na kocky a prudko opečieme na horúcom oleji.
    Primiešame med a paradajkový pretlak, pridáme očistený pretlačený cesnak, bobkový list a vývar a dusíme
    asi 2 hodiny.
    Potom osolíme a okoreníme.
    Očistenú cibuľu posekáme nadrobno, mrkvu pokrájame
    na kolieska a pridáme k mäsu.
    Dusíme asi pol hodiny.
    Pred dokončením pridáme na väčšie kocky pokrájané očistené jablká a majorán.
    Nakoniec guláš ochutíme citrónovou šťavou.
Top