Špecialitka
600 g bravčového stehna, 100 g slaniny , 1 veľká cibuľa , 4 strúčiky cesnaku , 400 g zeleného hrachu , majorán , mleté čierne korenie , petržlenová vňať, 1 kapia ,alebo štipľavá paprika podľa chuti

Špecialitka - príprava

    Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na 4-5 cm dlhé pásiky. Slaninu nakrájame na tenké pásiky.
    Cibuľu očistíme a pokrájame na kolieska, cesnak ošúpeme a pokrájame na plátky.
    Slaninu opražíme, pridáme cibuľu a cesnak, potom pridáme mäso a na silnom ohni opražíme.
    Pridáme majorán, mleté čierne korenie a na miernom ohni dusíme vo vlastnej šťave.
    Prebratý umytý hrášok udusíme domäkka v 50 ml vody.
    Keď je mäso takmer mäkké, zložíme pokrievku, pridáme
    na pásiky pokrájanú kapiu a udusený hrášok.
    Odkryté dodusíme.
    Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať.
    Podávame s opekanými zemiakmi alebo s ryžou a zeleninovou prílohou.
Top