Špecialitka
Kategória:
600 g bravčového stehna,
100 g slaniny ,
1 veľká cibuľa ,
4 strúčiky cesnaku ,
400 g zeleného hrachu ,
majorán ,
mleté čierne korenie ,
petržlenová vňať,
1 kapia ,alebo štipľavá paprika podľa chuti
Špecialitka - príprava
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na 4-5 cm dlhé pásiky. Slaninu nakrájame na tenké pásiky.
Cibuľu očistíme a pokrájame na kolieska, cesnak ošúpeme a pokrájame na plátky.
Slaninu opražíme, pridáme cibuľu a cesnak, potom pridáme mäso a na silnom ohni opražíme.
Pridáme majorán, mleté čierne korenie a na miernom ohni dusíme vo vlastnej šťave.
Prebratý umytý hrášok udusíme domäkka v 50 ml vody.
Keď je mäso takmer mäkké, zložíme pokrievku, pridáme
na pásiky pokrájanú kapiu a udusený hrášok.
Odkryté dodusíme.
Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať.
Podávame s opekanými zemiakmi alebo s ryžou a zeleninovou prílohou.
Kategória:
600 g bravčového stehna,
100 g slaniny ,
1 veľká cibuľa ,
4 strúčiky cesnaku ,
400 g zeleného hrachu ,
majorán ,
mleté čierne korenie ,
petržlenová vňať,
1 kapia ,alebo štipľavá paprika podľa chuti
Špecialitka - príprava
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na 4-5 cm dlhé pásiky. Slaninu nakrájame na tenké pásiky.
Cibuľu očistíme a pokrájame na kolieska, cesnak ošúpeme a pokrájame na plátky.
Slaninu opražíme, pridáme cibuľu a cesnak, potom pridáme mäso a na silnom ohni opražíme.
Pridáme majorán, mleté čierne korenie a na miernom ohni dusíme vo vlastnej šťave.
Prebratý umytý hrášok udusíme domäkka v 50 ml vody.
Keď je mäso takmer mäkké, zložíme pokrievku, pridáme
na pásiky pokrájanú kapiu a udusený hrášok.
Odkryté dodusíme.
Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať.
Podávame s opekanými zemiakmi alebo s ryžou a zeleninovou prílohou.
Cibuľu očistíme a pokrájame na kolieska, cesnak ošúpeme a pokrájame na plátky.
Slaninu opražíme, pridáme cibuľu a cesnak, potom pridáme mäso a na silnom ohni opražíme.
Pridáme majorán, mleté čierne korenie a na miernom ohni dusíme vo vlastnej šťave.
Prebratý umytý hrášok udusíme domäkka v 50 ml vody.
Keď je mäso takmer mäkké, zložíme pokrievku, pridáme
na pásiky pokrájanú kapiu a udusený hrášok.
Odkryté dodusíme.
Nakoniec pridáme posekanú petržlenovú vňať.
Podávame s opekanými zemiakmi alebo s ryžou a zeleninovou prílohou.