Rizoto alá Miláno
Kategória: 
½ kg ryže, 80 dkg kuracieho mäsa, 1 veľká cibuľa, 6 dcl slepačieho bujónu, 1 pohár suchého bieleho vína, štipka šafranu, olivový olej, vegeta, parmezán

Rizoto alá Miláno - príprava

    Mäso a cibuľu nakrájame na malé kúsky.
    V dostatočne veľkej panvici dobre rozohrejeme olej, pridáme cibuľu, kúsky mäsa a opražíme.
    Potom pridáme ryžu, necháme opražiť aby nasiakla olejom a zalejeme vínom.
    Uvaríme si slepačí bujón, ktorým podlievame ryžu.
    Pridáme šafran, vegetu a varíme na miernom plameni
    asi 10 min.
    Hotová ryža by nemala byť príliš mäkká.
    Servírujeme posypané strúhaným parmezánom.
Top