Dunajské vlny
Cesto: 0.5 l vody, 250g Hery, 6 vajec, 150g hladkej múky. Plnka: 1l mlieka, 3 Zl. klasy, 1 van. cukor, 150g kr. cukru, 1.5 masla. Trocha čokoládovej polevy na pokvapkanie.

Dunajské vlny - príprava

    Vodu a tuk necháme zovrieť, odstavíme a zamiešame múku. Necháme trošku vychladnúť a po jednom primiešame celé vajcia. Rozdelíme na dve polovice a na vymastenom a múkou vysypanom plechu rozotrieme a upečieme 2 pláty pri 170 °C každý 20-25 min.Krásne sa zvlnia.Z mlieka a zo zlatých klasov uvaríme s cukrom puding, ešte za tepla doň zamiešame maslo a natrieme na plát, necháme vychladnúť a natrieme na krém vyšľahané šľahačky. Prikryjeme druhým plátom a pokvapkáme čokoládou.
Top