Kapusta s mäsovými guľkami
600 g kyslej kapusty , mleté čierne korenie , soľ , surový zemiak . Mäsové guľky: 50 g tuku , cibuľa , mleté čierne korenie , vajce , soľ , rajčiakový pretlak , 2 dcl smotany , 2 lyžice hladkej múky , 200 g ryže , 500 g bravčového mäsa z pliecka

Kapusta s mäsovými guľkami - príprava

    Do vody dáme variť kyslú kapustu, pridáme mleté čierne korenie, soľ, podľa potreby a očistený postrúhaný zemiak. Medzitým si pripravíme mäsové guľky.
    Mäso zomelieme, pridáme uvarenú ryžu, tuk, nadrobno posekanú cibuľu, mleté čierne korenie, vajcia a soľ. Prísady zmiešame a formujeme guľky, ktoré dáme do vriacej kapusty a povaríme.
    Pred dovarením pridáme do kapusty rajčiakový pretlak, smotanu rozhabarkovanú s múkou a necháme prevariť
Top