Baraní guláš
800 g baranieho stehna, 100 g bravčovej masti, 1 väčšia cibuľa, rasca , 2 strúčiky cesnaku, mletá červená paprika, 700 g zemiakov , 4 zelené papriky , 4 paradajky , mleté čierne korenie, soľ

Baraní guláš - príprava

    Mäso umyjeme, pokrájame na menšie kúsky a na masti
    za stáleho miešania opražíme.
    Pridáme nakrájanú cibuľu, rascu, cesnak, mletú červenú papriku, korenie.
    Niekoľko minút dusíme a potom podlejeme vodou tak, aby bolo mäso prikryté.
    Osolíme a na miernom ohni varíme asi 1 1/2 hodiny.
    Keď je mäso polomäkké, pridáme na kocky pokrájané zemiaky, papriky a paradajky.
    Ak treba, podlejeme ešte vodou.
    Dovaríme domäkka.
    Podávame s chlebom.
Top