Aljašská treska so špenátom
Kategória: 
800 g filé z aljašskej tresky, 2–3 lyžice citrónovej šťavy, 750 g malých nových zemiakov, 200 ml oleja, 750 g špenátových listov, 300 g hríbov, 1–2 strúčiky cesnaku, 4 lyžice hladkej múky, 200 ml šľahačky, 2 vajcia, 1 citrón, mleté čierne korenie, soľ

Aljašská treska so špenátom - príprava

    Filé pokvapkáme citrónovou šťavou, posolíme a necháme stáť. Medzitým uvaríme v šupke zemiaky, opláchneme ich studenou vodou, ošúpeme a pokrájame na polovičky.
    Na oleji ich opražíme tesne pred podávaním.
    Špenátové listy potrháme na kúsky, hríby pokrájame.
    Cesnak pretlačíme a opečieme na oleji, pridáme hríby, neskôr i špenátové listy, osolíme, okoreníme a spolu podusíme.
    Pridáme šľahačku, necháme zovrieť a odstavíme.
    Rybie filé obalíme v cestíčku z múky a vajec a vypražíme. Každú porciu podávame so zemiakmi a špenátom.

Vaše názory

(5/5)
Top