Cesnakovo-syrové kúsky
800g polohrubej múky, 500 ml mlieka, 2 lyžice kryštálového cukru, 42g čerstvého droždia, 150ml oleja, soľ Plnka:120g masla, 130g tuku, 3 žĺtka, posekaná petržlenová vňať, 14 strúčikov prelisovaného cesnaku, soľ, vegeta, 600g strúhaného syra Na potretie: 1 vajce, celá rasca, sezamové semienka, soľ

Cesnakovo-syrové kúsky - príprava

    Z uvedených surovín vypracujeme cesto, ktoré na teplom mieste necháme vykysnúť.
    Po vykysnutí ho rozdelíme na osem bochníkov.
    Každý bochník rozvaľkáme, potrieme plnkou, posypeme strúhaným syrom a stočíme do rolády.
    Roládu rozložíme do tvaru obdĺžnika, potrieme rozšľahaným vajíčkom, osolíme, posypeme rascou a sezamom.
    Roládu nakrájame na trojuholníčky, ktoré uložíme na plech vyložený papierom a upečieme.
    Plnku spravíme zmiešaním masla, tuku,cesnaku, žĺtkov, vňate, soli a vegety.
Top