Medailóniky z tresky
Kategória: 
600 g filiet z čerstvej tresky (môže byť aj z mrazenej), citrónová šťava z 1/2 citróna, 2 strúčiky cesnaku, 3 lyžice hladkej múky , 2 vajcia , 2 lyžice škrobovej múčky , 1 lyžica petržlenovej vňate, olej na vyprážanie, biele mleté korenie , soľ

Medailóniky z tresky - príprava

    Filety z tresky umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky.
    Osolíme ich a okoreníme mletým bielym korením.
    Potrieme pretlačeným cesnakom a pokvapkáme citrónovou šťavou.
    Pripravené filety obalíme v hladkej múke.
    Z vajec a zo škrobovej múčky vyšľaháme cestíčko, v ktorom obaľujeme jednotlivé medailóniky a vyprážame na oleji
    z oboch strán dozlatista.
    Medailóniky podávame posypané petržlenovou vňaťou
    a pokvapkané citrónovou šťavou.
    Ako príloha sú dobré hranolčeky alebo zemiakové pyré.
Top