600 g filiet z čerstvej tresky (môže byť aj z mrazenej),
citrónová šťava z 1/2 citróna,
2 strúčiky cesnaku,
3 lyžice hladkej múky ,
2 vajcia ,
2 lyžice škrobovej múčky ,
1 lyžica petržlenovej vňate,
olej na vyprážanie,
biele mleté korenie ,
soľ
Medailóniky z tresky - príprava
Filety z tresky umyjeme, osušíme a pokrájame na menšie kúsky.
Osolíme ich a okoreníme mletým bielym korením.
Potrieme pretlačeným cesnakom a pokvapkáme citrónovou šťavou.
Pripravené filety obalíme v hladkej múke.
Z vajec a zo škrobovej múčky vyšľaháme cestíčko, v ktorom obaľujeme jednotlivé medailóniky a vyprážame na oleji
z oboch strán dozlatista.
Medailóniky podávame posypané petržlenovou vňaťou
a pokvapkané citrónovou šťavou.
Ako príloha sú dobré hranolčeky alebo zemiakové pyré.