Dusená ryba so smotanovou omáčkou
Kategória: 
600 g ryby (podľa vlastnej chuti), šťava z 1/2 citróna, OMÁČKA: 2 lyžice tuku alebo masla , 200 ml smotany , 2 lyžice nakrájaných šampiňónov, 1 lyžica cibule, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, soľ

Dusená ryba so smotanovou omáčkou - príprava

    Rybu nakrájame na filety, umyjeme, nasolíme a pokvapkáme citrónovou šťavou.
    Na panvici roztopíme tuk, vložíme rybu, prikryjeme a dusíme asi 6 minút z každej strany.
    Udusenú rybu opatrne vyberieme a udržíme v teple.
    Do tuku, v ktorom sme dusili rybu, dáme osmažiť cibuľu
    a šampiňóny.
    Ochutíme vegetou, petržlenovou vňaťou, prilejeme kyslú smotanu a krátko prevaríme.
    Dusenú rybu podávame preliatu omáčkou a ako prílohu môžeme pripraviť opečené zemiaky.
Top