Losos so zelenou fazuľkou
Kategória: 
600 g lososa, 500 g zelenej sterilizovanej fazuľky, mleté biele korenie, mleté čierne korenie, 1 lyžička oregana, olej na opekanie, 2 strúčiky cesnaku, 150 ml zeleninového vývaru, 1 lyžica kečupu, 1 lyžica citrónovej šťavy, 1 lyžica posekanej petržlenovej vňate, soľ

Losos so zelenou fazuľkou - príprava

    Umyté mäso rozdelíme na 4 porcie, osolíme, okoreníme bielym mletým korením, oreganom a odložíme na 2–3 hodiny do chladu.
    Na väčšej panvici rozohrejeme olej a porcie lososa opečieme z oboch strán domäkka.
    Vyberieme ich na tanier a do výpeku dáme opiecť fazuľku, pretlačný cesnak, mleté čierne korenie a soľ.
    Zalejeme vývarom a necháme zakryté 5 minút podusiť.
    Lososa podávame s udusenou fazuľkou, ktorú prelejeme kečupom.
    Pokvapkáme citrónovou šťavou, prípadne ozdobíme kolieskom citróna a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.
Top