600 g lososa,
500 g zelenej sterilizovanej fazuľky,
mleté biele korenie,
mleté čierne korenie,
1 lyžička oregana,
olej na opekanie,
2 strúčiky cesnaku,
150 ml zeleninového vývaru,
1 lyžica kečupu,
1 lyžica citrónovej šťavy,
1 lyžica posekanej petržlenovej vňate,
soľ
Losos so zelenou fazuľkou - príprava
Umyté mäso rozdelíme na 4 porcie, osolíme, okoreníme bielym mletým korením, oreganom a odložíme na 2–3 hodiny do chladu.
Na väčšej panvici rozohrejeme olej a porcie lososa opečieme z oboch strán domäkka.
Vyberieme ich na tanier a do výpeku dáme opiecť fazuľku, pretlačný cesnak, mleté čierne korenie a soľ.
Zalejeme vývarom a necháme zakryté 5 minút podusiť.
Lososa podávame s udusenou fazuľkou, ktorú prelejeme kečupom.
Pokvapkáme citrónovou šťavou, prípadne ozdobíme kolieskom citróna a posypeme posekanou petržlenovou vňaťou.