Fazuľová talianska polievka
Kategória: 
250 g bielej fazule, 100 ml oleja , 2 cibule, 3 strúčiky cesnaku, 400 g paradajok z konzervy (bez šupy), 1 lyžica paradajkového pretlaku, 850 ml vody, 1 lyžička oregana, 100 g cestovín, 50 g sušených paradajok, 100 g parmezánu, 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate, mleté čierne korenie, soľ

Fazuľová talianska polievka - príprava

    Fazuľu namočíme na noc do studenej vody.
    Vodu zlejeme a fazuľu dáme variť do väčšieho hrnca. Zalejeme takým množstvom vody, aby bola zakrytá.
    Varíme asi 15 minút.
    Fazuľu scedíme a odložíme do tepla.
    Na oleji opražíme cibuľu nakrájanú na kolieska, pridáme pretlačený cesnak, pokrájané paradajky a pretlak.
    Všetko premiešame a zalejeme 850 ml vody.
    Vložíme fazuľu, ochutíme oreganom a na miernom ohni varíme aspoň 45 minút, aby fazuľa zmäkla.
    Pridáme cestovinu, soľ, korenie a pokrájané sušené paradajky.
    Všetko spolu premiešame a varíme 10 minút, kým cestoviny nezmäknú.
    Jednotlivé porcie posypeme petržlenovou vňaťou a strúhaným parmezánom priamo na tanieri.
Top