Pstruh po španielsky
Kategória: 
2 menšie pstruhy, 1/2 citróna, 2 lyžice oleja, 100 g strúhanky, 1 strúčik cesnaku nasekaný nadrobno, 4 lyžice sherry, čerstvá nasekaná petržlenová vňať, soľ, čierne korenie

Pstruh po španielsky - príprava

    Pstruhy potrieme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme.
    Na panvici rozpálime olej, panvicu odstránime z ohňa
    a pridáme strúhanku, cesnak a petržlen a dobre zamiešame. Polovicu vzniklej zmesi dáme na dno pekáča, na ňu položíme pstruhy a navrch posypeme zvyšnou zmesou.
    Pokvapkáme zvyšnou šťavou z citróna a pečieme v rozohriatej rúre.
    Po piatich minútach prilejeme sherry.
    Pečieme ďalších 10 minút, občas podlejeme šťavou.
Top