Pstruh na tokajskom víne
Kategória: 
4 pstruhy, 1 citrón, 750 ml tokajského vína, 1 bobkový list, tymián, rozmarín, pomleté klinčeky, muškátový kvet, soľ, šafran, 1/2 lyžičky škrobovej múčky, trocha sladkej smotany, 1lyžiča masla, kôpor

Pstruh na tokajskom víne - príprava

    Pstruhy očistíme, v chrbtovej časti narežeme a pokvapkáme citrónovou šťavou.
    Vložíme ich do hrnca, zalejeme vínom a pridáme bylinky
    a koreniny.
    Na najmenšom ohni necháme v náleve 20 minút.
    Ryby potom vyberieme, zakryjeme alobalom a odložíme
    do tepla.
    Vývar prepasírujeme cez sitko, trochu povaríme, zahustíme škrobovou múčkou a zjemníme smotanou a maslom.
    Pstruhy servírujeme poliate omáčkou a ozdobené kôprom.
Top