Kapor na sardelkách so šampiňónmi
Kategória: 
800 g kapra, soľ, mleté čierne korenie, hladká múka, 4 lyžice oleja, 2 dl červeného vína, 100 g sterilizovaných šampiňónov, 50 g sardelového masla, 1 cibuľa, 2 strúčiky cesnaku, citrónová šťava, 1 lyžica zelenej petržlenovej vňate posekanej nadrobno.

Kapor na sardelkách so šampiňónmi - príprava

    Umyté a očisteného kapra rozporciujeme, osušíme, osolíme, okoreníme mletým čiernym korením, poprášime múkou
    a opražíme v rozohriato oleji.
    Potom zalejeme polovicou vína, pridáme šampiňóny pokrájané na plátky, sardelové maslo, cibuľu posekanú nadrobno
    a rozotretý cesnak, okoreníme mletým čiernym korením
    a dusíme.
    Keď je kapor takmer mäkký, polejeme ho zvyškom vína, pokvapkáme citrónovou šťavou a dodusíme.
    Podávame posypaného zelenou petržlenovú vňaťou posekanou nadrobno.
Top