Baklažánová musaka
Kategória: 
672 KJ – 1 osoba (2 porcie), 1 baklažán, 1 pór, 2 zemiaky, šálka miešanej zeleninovej zmesi, 2 strúčiky cesnaku, soľ, oregáno, mleté čierne korenie, 2 PL rastlinnej smotany na varenie, mletá červená paprika, vegeta, 2 ČL Flory.

Baklažánová musaka - príprava

    Z baklažánu odstránime hrubú šupu a pokrájame ho na kocky. Na rozohriatej Flore krátko orestujeme na kolieska pokrájaný pór, pridáme očistené na kocky pokrájané zemiaky, osolíme, podlejeme malým množstvom vriacej vody a udusíme do polomäkka.
    Do pekáča vložíme baklažán, zemiaky s pórom, miešanú zeleninu a prelisovaný cesnak.
    Ochutíme vegetou, mletým korením, soľou a posypeme oregánom.
    Vytvorenú masu premiešame, zalejeme rastlinnou smotanou
    a povrch posypeme mletou červenou paprikou.
    Dáme zapiecť do rozohriatej rúry na 30 minút.
Top