Pstruh s mandľami
Kategória: 
* 4 pstruhov, * soľ, * biele korenie, * hladkú múku, * citrónovú šťavu, * rastlinný olej, * 50 g masla, * 80 g mandlí, * petržlenovú vňať, * citrón na ozdobu

Pstruh s mandľami - príprava

    Rozmrazené pstruhy osolíme, okoreníme, obalíme v múke, pokvapkáme citrónovou šťavou a na oleji opekáme po oboch stranách do mäkka.
    Olúpané mandle nahrubo nasekáme a opražíme na masle
    do zlatista.
    Upečené pstruhy rozdelíme na taniere a posypeme mandľami.
    Z panvice zlejeme olej, pridáme maslo, v ktorom sme pražili mandle a polejeme tým pstruhy.
    Ozdobíme ich petržlenovou vňaťou a plátkami citrónu.
    Ako príloha sú vhodné varené zemiaky a zeleninový šalát.
Top