Cuketa á la Danča
4 mladé cukety, 1 cibuľu, 500 g mletého mäsa, 4 lyžice kečupu, 3 jogurtové (mäkké) syry, mleté čierne korene, muškátový kvet, bazalkou, olej.

Cuketa á la Danča - príprava

    Mladé cukety, aj so šupkou, nahrubo postrúhame.
    Pridáme nadrobno pokrájanú cibuľu, mleté mäso a kečup. Postupne vmiešavame mäkké syry.
    Osolíme, ochutíme mletým čiernym korením, muškátovým kvetom a bazalkou.
    Zapekaciu misku s vyšším okrajom potrieme olejom a zmes navrstvíme do výšky dvoch prstov.
    Pečieme v mierne vyhriatej rúre asi 40 minút.
    Môžeme zapekať aj v malých formičkách.
    Podávame so zeleninovým šalátom, prípadne varenými zemiakmi.
Top