Karfiolová polievka VI
Kategória:
250 g karfiolu, 40 g masla, 40 g hladkej múky, 1 dl mlieka, muškátový oriešok, soľ, vodu, petržlenovú vňať.
Karfiolová polievka VI - príprava
Rozobratý karfiol dáme variť do vriacej vody, z masla
a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme mliekom
a vodou.
Prilejeme ju do uvareného karfiolu a spolu povaríme. Nakoniec pridáme soľ, postrúhaný muškátový oriešok
a posekanú petržlenovú vňať.
Kategória:
250 g karfiolu, 40 g masla, 40 g hladkej múky, 1 dl mlieka, muškátový oriešok, soľ, vodu, petržlenovú vňať.
Karfiolová polievka VI - príprava
Rozobratý karfiol dáme variť do vriacej vody, z masla
a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme mliekom
a vodou.
Prilejeme ju do uvareného karfiolu a spolu povaríme. Nakoniec pridáme soľ, postrúhaný muškátový oriešok
a posekanú petržlenovú vňať.
a múky pripravíme bledú zápražku, ktorú zalejeme mliekom
a vodou.
Prilejeme ju do uvareného karfiolu a spolu povaríme. Nakoniec pridáme soľ, postrúhaný muškátový oriešok
a posekanú petržlenovú vňať.