Karfiol zapekaný s rybím filé
Kategória: 
1 karfiol, 500 g rybieho filé, 60 g masla, 2 žĺtky, 300 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, 50 g tvrdého syra, 2,5 dl sladkej smotany, štipku muškátového kvetu, petržlenovú vňať.

Karfiol zapekaný s rybím filé - príprava

    Karfiol uvaríme v osolenej vode, scedíme a rozoberieme na ružičky.
    Osolené filé podusíme na troche masla a rozoberieme
    na plátky.
    Z masla a múky pripravíme svetlú zásmažku, podlejeme vodou, povaríme a odstavíme.
    Prilejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali žĺtky.
    Osolíme, pridáme postrúhaný syr, muškátový kvet a posekanú petržlenovú vňať.
    Do vymastenej a strúhankou vysypanej formy dáme cestoviny
    a filé, a zalejeme omáčkou a zapečieme.
    Podávame so zemiakmi a rajčinovým šalátom.
Top