Karfiol zapekaný s rybím filé
Kategória:
1 karfiol, 500 g rybieho filé, 60 g masla, 2 žĺtky, 300 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, 50 g tvrdého syra, 2,5 dl sladkej smotany, štipku muškátového kvetu, petržlenovú vňať.
Karfiol zapekaný s rybím filé - príprava
Karfiol uvaríme v osolenej vode, scedíme a rozoberieme na ružičky.
Osolené filé podusíme na troche masla a rozoberieme
na plátky.
Z masla a múky pripravíme svetlú zásmažku, podlejeme vodou, povaríme a odstavíme.
Prilejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali žĺtky.
Osolíme, pridáme postrúhaný syr, muškátový kvet a posekanú petržlenovú vňať.
Do vymastenej a strúhankou vysypanej formy dáme cestoviny
a filé, a zalejeme omáčkou a zapečieme.
Podávame so zemiakmi a rajčinovým šalátom.
Podobné recepty
Kategória:
1 karfiol, 500 g rybieho filé, 60 g masla, 2 žĺtky, 300 g hladkej múky, soľ, mleté čierne korenie, 50 g tvrdého syra, 2,5 dl sladkej smotany, štipku muškátového kvetu, petržlenovú vňať.
Karfiol zapekaný s rybím filé - príprava
Karfiol uvaríme v osolenej vode, scedíme a rozoberieme na ružičky.
Osolené filé podusíme na troche masla a rozoberieme
na plátky.
Z masla a múky pripravíme svetlú zásmažku, podlejeme vodou, povaríme a odstavíme.
Prilejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali žĺtky.
Osolíme, pridáme postrúhaný syr, muškátový kvet a posekanú petržlenovú vňať.
Do vymastenej a strúhankou vysypanej formy dáme cestoviny
a filé, a zalejeme omáčkou a zapečieme.
Podávame so zemiakmi a rajčinovým šalátom.
Osolené filé podusíme na troche masla a rozoberieme
na plátky.
Z masla a múky pripravíme svetlú zásmažku, podlejeme vodou, povaríme a odstavíme.
Prilejeme smotanu, v ktorej sme rozmiešali žĺtky.
Osolíme, pridáme postrúhaný syr, muškátový kvet a posekanú petržlenovú vňať.
Do vymastenej a strúhankou vysypanej formy dáme cestoviny
a filé, a zalejeme omáčkou a zapečieme.
Podávame so zemiakmi a rajčinovým šalátom.