Kostrbáč so zemiakmi
Kategória:
1 kg zemiakov, 2 hrnčeky hrubej krupice, 2 cibule, 6 strúčikov cesnaku, 200 g škvarkov, soľ, mletý korenie, majoránku POLIEVKA:
mrkva, petržlen, zeler, karfiol, ružičkový kel, zemiaky, cibuľa, krúpy
Kostrbáč so zemiakmi - príprava
Varené zemiaky rozmačkáme a dáme do pekáča, v ktorom sme predtým na tuku osmažili škvarky.
Pridáme krupicu, nadrobno nakrájanú cibuľu, rozmačkaný cesnak, mleté korenie, majoránku a soľ.
Všetko premiešame a dáme do vyhriatej rúry piecť.
V priebehu pečenia neustále miešame, až sa vytvorí dozlatova opečený kostrbáč, podávame s zemiakovou či chlebovou polievkou.
POLIEVKA:
Do vody dáme variť zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler, karfiol, ružičkový kel ap...), zemiaky, cibuľu a krúpy.
Na konci varenia pridáme tuk, vajce, korenie, majoránku a mletý cesnak.
Podobné recepty
Kategória:
1 kg zemiakov, 2 hrnčeky hrubej krupice, 2 cibule, 6 strúčikov cesnaku, 200 g škvarkov, soľ, mletý korenie, majoránku POLIEVKA:
mrkva, petržlen, zeler, karfiol, ružičkový kel, zemiaky, cibuľa, krúpy
Kostrbáč so zemiakmi - príprava
Varené zemiaky rozmačkáme a dáme do pekáča, v ktorom sme predtým na tuku osmažili škvarky.
Pridáme krupicu, nadrobno nakrájanú cibuľu, rozmačkaný cesnak, mleté korenie, majoránku a soľ.
Všetko premiešame a dáme do vyhriatej rúry piecť.
V priebehu pečenia neustále miešame, až sa vytvorí dozlatova opečený kostrbáč, podávame s zemiakovou či chlebovou polievkou.
POLIEVKA:
Do vody dáme variť zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler, karfiol, ružičkový kel ap...), zemiaky, cibuľu a krúpy.
Na konci varenia pridáme tuk, vajce, korenie, majoránku a mletý cesnak.
Pridáme krupicu, nadrobno nakrájanú cibuľu, rozmačkaný cesnak, mleté korenie, majoránku a soľ.
Všetko premiešame a dáme do vyhriatej rúry piecť.
V priebehu pečenia neustále miešame, až sa vytvorí dozlatova opečený kostrbáč, podávame s zemiakovou či chlebovou polievkou.
POLIEVKA:
Do vody dáme variť zeleninu (mrkvu, petržlen, zeler, karfiol, ružičkový kel ap...), zemiaky, cibuľu a krúpy.
Na konci varenia pridáme tuk, vajce, korenie, majoránku a mletý cesnak.