Polnočná polievka
Kategória:
• hovädzie predné,
• zeler,
• petržlen,
• mrkva,
• cibuľa,
• cesnak,
• nové koreninie,
• bobkový list,
• jalovec ,
• celé čierne korenie,
• mletý koriander,
• polievkové rezančeky,
• maggi,
• sójová omáčka,
• worcesterová omáčka,
• koreniny karí,
• hrebíček ,
• koreniny gyros ,
• sterilizované šampiňóny,
• zelená vňatka ,
• mleté korenie,
• soľ
Polnočná polievka - príprava
Do tlakového hrnca dáme mäso, všetku očistenú koreňovú zeleninu, celé strúčiky cesnaku, celú olúpanú cibuľu, bobkový list, celé korenie, jalovec, hrebíček, nové koreninie, osolíme, zalejeme vodou a dáme variť.
S cibuľou a cesnakom nemusíme šetriť.
Asi za ¾ hodiny odstavíme a necháme mierne prechladnúť.
Vývar scedíme do druhého hrnca.
Všetku koreňovú zeleninu a mäso pokrájame na drobné kúsky
a pridáme do vývaru.
Cesnak prepasírujeme a cibuľu nakrájame na koliečka a tiež pridáme do vývaru spolu s pokrájanými šampiňónami
a rezančekmi.
Privedieme opäť k varu, dochutíme mletým koriandrom, karí, gyrosom, sójovou omáčkou, worcestrovou omáčkou, maggi, mletým korením a soľou.
Pred podávaním pridáme nasekanú čerstvú zelenú petržlenovú vňaťku.
Kategória:
• hovädzie predné,
• zeler,
• petržlen,
• mrkva,
• cibuľa,
• cesnak,
• nové koreninie,
• bobkový list,
• jalovec ,
• celé čierne korenie,
• mletý koriander,
• polievkové rezančeky,
• maggi,
• sójová omáčka,
• worcesterová omáčka,
• koreniny karí,
• hrebíček ,
• koreniny gyros ,
• sterilizované šampiňóny,
• zelená vňatka ,
• mleté korenie,
• soľ
Polnočná polievka - príprava
Do tlakového hrnca dáme mäso, všetku očistenú koreňovú zeleninu, celé strúčiky cesnaku, celú olúpanú cibuľu, bobkový list, celé korenie, jalovec, hrebíček, nové koreninie, osolíme, zalejeme vodou a dáme variť.
S cibuľou a cesnakom nemusíme šetriť.
Asi za ¾ hodiny odstavíme a necháme mierne prechladnúť.
Vývar scedíme do druhého hrnca.
Všetku koreňovú zeleninu a mäso pokrájame na drobné kúsky
a pridáme do vývaru.
Cesnak prepasírujeme a cibuľu nakrájame na koliečka a tiež pridáme do vývaru spolu s pokrájanými šampiňónami
a rezančekmi.
Privedieme opäť k varu, dochutíme mletým koriandrom, karí, gyrosom, sójovou omáčkou, worcestrovou omáčkou, maggi, mletým korením a soľou.
Pred podávaním pridáme nasekanú čerstvú zelenú petržlenovú vňaťku.
S cibuľou a cesnakom nemusíme šetriť.
Asi za ¾ hodiny odstavíme a necháme mierne prechladnúť.
Vývar scedíme do druhého hrnca.
Všetku koreňovú zeleninu a mäso pokrájame na drobné kúsky
a pridáme do vývaru.
Cesnak prepasírujeme a cibuľu nakrájame na koliečka a tiež pridáme do vývaru spolu s pokrájanými šampiňónami
a rezančekmi.
Privedieme opäť k varu, dochutíme mletým koriandrom, karí, gyrosom, sójovou omáčkou, worcestrovou omáčkou, maggi, mletým korením a soľou.
Pred podávaním pridáme nasekanú čerstvú zelenú petržlenovú vňaťku.