Polnočná polievka
Kategória: 
• hovädzie predné, • zeler, • petržlen, • mrkva, • cibuľa, • cesnak, • nové koreninie, • bobkový list, • jalovec , • celé čierne korenie, • mletý koriander, • polievkové rezančeky, • maggi, • sójová omáčka, • worcesterová omáčka, • koreniny karí, • hrebíček , • koreniny gyros , • sterilizované šampiňóny, • zelená vňatka , • mleté korenie, • soľ

Polnočná polievka - príprava

    Do tlakového hrnca dáme mäso, všetku očistenú koreňovú zeleninu, celé strúčiky cesnaku, celú olúpanú cibuľu, bobkový list, celé korenie, jalovec, hrebíček, nové koreninie, osolíme, zalejeme vodou a dáme variť.
    S cibuľou a cesnakom nemusíme šetriť.
    Asi za ¾ hodiny odstavíme a necháme mierne prechladnúť.
    Vývar scedíme do druhého hrnca.
    Všetku koreňovú zeleninu a mäso pokrájame na drobné kúsky
    a pridáme do vývaru.
    Cesnak prepasírujeme a cibuľu nakrájame na koliečka a tiež pridáme do vývaru spolu s pokrájanými šampiňónami
    a rezančekmi.
    Privedieme opäť k varu, dochutíme mletým koriandrom, karí, gyrosom, sójovou omáčkou, worcestrovou omáčkou, maggi, mletým korením a soľou.
    Pred podávaním pridáme nasekanú čerstvú zelenú petržlenovú vňaťku.
Top