V mise zmiešame rukou muku, solamyl, cukru, pridáme nakrájaný tuk a žĺtky a citrónovou šťavu.
Zapracujeme vláčne cesto - má veľmi príjemnú konzistenciu, farbu i vôňu.
Zabalíme ho do sáčku alebo fólie a necháme najmenej dve hodiny odpočinúť (vôbec nevadí, bude to cez noc).
Z odpočinutého cesta po častiach rozvaľkáme na pomúčenej podložke pláty cca 3mm a vykrajujeme tvary (kladný počet), ktoré poukladáme na tukom vymastený plech (prípadne môžeme použiť papier na pečenie).
Pečieme v dobre vyhriatej rúre cca 8- 10 minút.
Pozor - koláčiky musia byť i po upečení veľmi svetlé. Vychladnutej tvary spojujeme ríbezľovou marmeládou a pomocou natieračky zdobíme čokoládou.