Solamylové cukrovinky
• 30 dkg hladkej muky, • 20 dkg solamylu, • 20 dkg práškového cukru, • 30 dkg rastlinného tuku (Hera), • 2 žĺtky, • šťava z jedného citróna alebo 3 lyžičky citronky, • ríbezľová marmeláda (najlepšie domáca), • čokoláda na varenie

Solamylové cukrovinky - príprava

    V mise zmiešame rukou muku, solamyl, cukru, pridáme nakrájaný tuk a žĺtky a citrónovou šťavu.
    Zapracujeme vláčne cesto - má veľmi príjemnú konzistenciu, farbu i vôňu.
    Zabalíme ho do sáčku alebo fólie a necháme najmenej dve hodiny odpočinúť (vôbec nevadí, bude to cez noc).
    Z odpočinutého cesta po častiach rozvaľkáme na pomúčenej podložke pláty cca 3mm a vykrajujeme tvary (kladný počet), ktoré poukladáme na tukom vymastený plech (prípadne môžeme použiť papier na pečenie).
    Pečieme v dobre vyhriatej rúre cca 8- 10 minút.
    Pozor - koláčiky musia byť i po upečení veľmi svetlé. Vychladnutej tvary spojujeme ríbezľovou marmeládou a pomocou natieračky zdobíme čokoládou.

    Všetky ingrediencie by mali mať izbovú teplotu.
Top