Špenát zapečený s vajcom
Kategória: 
1 kg čerstvého špenátu, 20 g masla, soľ, 1 cibuľu, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, postrúhaný muškátový oriešok, 4 vajcia, 150 g mozzarelly.

Špenát zapečený s vajcom - príprava

    Zo špenátových listov odstránime tvrdé stonky, umyjeme ich a necháme odkvapkať.
    Cibuľu a cesnak najemno pokrájame a podusíme na masle. Pridáme špenát, ochutíme soľou, muškátovým orieškom a čiernym korením.
    Premiešame a prikryté dusíme asi 5 minút.
    Zapekaciu misu vymastíme, rozložíme do nej špenát a lyžicou urobíme v špenáte štyri priehlbinky, do ktorých rozbijeme vajcia.
    Prikryjeme alobalom a zapekáme asi 10 minút v rúre vyhriatej na 200 stupňov Celzia.
    Špenát vyberieme, posypeme mozzarellou pokrájanou na drobné kocky a neprikryté zapekáme ešte 5 minút.
    Podávame s varenými zemiakmi
Top