Sladké halušky
Kategória: 
400 g polohrubé muky, 100 g margarínu, 100 g práškového cukru, žĺtok, 15 g kvasníc, 1/4 l mlieka, 1 sáčok vanilkového cukru, soľ, 75 g posekaných mandlí, 3 lyžice nahrubo posekaných hrozienok

Sladké halušky - príprava

    Z muky, cukru, vanilkového cukru, 5 dkg margarínu, žĺtka a trochu soli vypracujeme cesto, pridáme vo vlažnom mlieku rozmiešame kvasnice a vymiešame hladké a poddajné cesto. Položíme ho do mukou poprášené misky, zakryjeme utierkou a na teplom mieste necháme asi 90 minút.
    Potom ešte raz poriadne premiešame a na pomučenej doske vyvaľkáme do hrúbky asi 1,5 cm.
    Pokrájame na kúsky veľkosti orechu, ponoríme každý kúsok do rozohriateho margarínu a poskladáme vedľa sebe do vymastenej formy na nákyp.
    Každú vrstvu posypeme práškovým cukrom a sekanými mandľami, podľa chuti možno pridať i hrozienka.
    Vo forme urobíme asi 3 vrstvy - nezaplniť ju celú, stačí polovica - a zvoľna pečieme do zlatohnedá.
    Podávame teplé i studené a je to veľmi dobre, keď sa to zalejeme vanilkovým krémom.
Top