Sladké halušky
Kategória:
400 g polohrubé muky,
100 g margarínu,
100 g práškového cukru,
žĺtok,
15 g kvasníc,
1/4 l mlieka,
1 sáčok vanilkového cukru,
soľ,
75 g posekaných mandlí,
3 lyžice nahrubo posekaných hrozienok
Sladké halušky - príprava
Z muky, cukru, vanilkového cukru, 5 dkg margarínu, žĺtka a trochu soli vypracujeme cesto, pridáme vo vlažnom mlieku rozmiešame kvasnice a vymiešame hladké a poddajné cesto. Položíme ho do mukou poprášené misky, zakryjeme utierkou a na teplom mieste necháme asi 90 minút.
Potom ešte raz poriadne premiešame a na pomučenej doske vyvaľkáme do hrúbky asi 1,5 cm.
Pokrájame na kúsky veľkosti orechu, ponoríme každý kúsok do rozohriateho margarínu a poskladáme vedľa sebe do vymastenej formy na nákyp.
Každú vrstvu posypeme práškovým cukrom a sekanými mandľami, podľa chuti možno pridať i hrozienka.
Vo forme urobíme asi 3 vrstvy - nezaplniť ju celú, stačí polovica - a zvoľna pečieme do zlatohnedá.
Podávame teplé i studené a je to veľmi dobre, keď sa to zalejeme vanilkovým krémom.
Podobné recepty
Kategória:
400 g polohrubé muky,
100 g margarínu,
100 g práškového cukru,
žĺtok,
15 g kvasníc,
1/4 l mlieka,
1 sáčok vanilkového cukru,
soľ,
75 g posekaných mandlí,
3 lyžice nahrubo posekaných hrozienok
Sladké halušky - príprava
Z muky, cukru, vanilkového cukru, 5 dkg margarínu, žĺtka a trochu soli vypracujeme cesto, pridáme vo vlažnom mlieku rozmiešame kvasnice a vymiešame hladké a poddajné cesto. Položíme ho do mukou poprášené misky, zakryjeme utierkou a na teplom mieste necháme asi 90 minút.
Potom ešte raz poriadne premiešame a na pomučenej doske vyvaľkáme do hrúbky asi 1,5 cm.
Pokrájame na kúsky veľkosti orechu, ponoríme každý kúsok do rozohriateho margarínu a poskladáme vedľa sebe do vymastenej formy na nákyp.
Každú vrstvu posypeme práškovým cukrom a sekanými mandľami, podľa chuti možno pridať i hrozienka.
Vo forme urobíme asi 3 vrstvy - nezaplniť ju celú, stačí polovica - a zvoľna pečieme do zlatohnedá.
Podávame teplé i studené a je to veľmi dobre, keď sa to zalejeme vanilkovým krémom.
Potom ešte raz poriadne premiešame a na pomučenej doske vyvaľkáme do hrúbky asi 1,5 cm.
Pokrájame na kúsky veľkosti orechu, ponoríme každý kúsok do rozohriateho margarínu a poskladáme vedľa sebe do vymastenej formy na nákyp.
Každú vrstvu posypeme práškovým cukrom a sekanými mandľami, podľa chuti možno pridať i hrozienka.
Vo forme urobíme asi 3 vrstvy - nezaplniť ju celú, stačí polovica - a zvoľna pečieme do zlatohnedá.
Podávame teplé i studené a je to veľmi dobre, keď sa to zalejeme vanilkovým krémom.