Zahoráky
Kategória:
bôčik,
slanina (môže byť aj oravská),
kyslá kapusta,
cesnak,
korenie,
soľ
Zahoráky - príprava
Slaninu nakrájame na malé kocky a roztopíme z nej škvarky. Bôčik nakrájame a roztlčieme cez igelitovú fóliu na tenšie plátky.
Tieto potrieme rozotreným cesnakom, okoreníme a osolíme.
Do prostriedku každého plátku dáme kopček kyslej kapusty, trochu škvarkov a zavinieme do rolky (môžeme previazať niťou alebo ihlami alebo špáradlami).
Rolky položíme na pekáč.
Zakryjeme ich zvyšnou kapustou a zvyšnými škvarkami. Podlejeme vodou a dáme do rúry.
Podávame so zemiakmi a zapíjame pivom
Kategória:
bôčik,
slanina (môže byť aj oravská),
kyslá kapusta,
cesnak,
korenie,
soľ
Zahoráky - príprava
Slaninu nakrájame na malé kocky a roztopíme z nej škvarky. Bôčik nakrájame a roztlčieme cez igelitovú fóliu na tenšie plátky.
Tieto potrieme rozotreným cesnakom, okoreníme a osolíme.
Do prostriedku každého plátku dáme kopček kyslej kapusty, trochu škvarkov a zavinieme do rolky (môžeme previazať niťou alebo ihlami alebo špáradlami).
Rolky položíme na pekáč.
Zakryjeme ich zvyšnou kapustou a zvyšnými škvarkami. Podlejeme vodou a dáme do rúry.
Podávame so zemiakmi a zapíjame pivom
Tieto potrieme rozotreným cesnakom, okoreníme a osolíme.
Do prostriedku každého plátku dáme kopček kyslej kapusty, trochu škvarkov a zavinieme do rolky (môžeme previazať niťou alebo ihlami alebo špáradlami).
Rolky položíme na pekáč.
Zakryjeme ich zvyšnou kapustou a zvyšnými škvarkami. Podlejeme vodou a dáme do rúry.
Podávame so zemiakmi a zapíjame pivom