Sviatočné babča gule
bravčové plátky, šunka nebo šunkový salám, červená kapia, sterilizované šampiňóny, sladkokyslé uhorky, vajce, muka, strúhanka, majolenka, syr, kečup

Sviatočné babča gule - príprava

    Tenký bravčový plátok naklepeme, osolíme a okoreníme (ešte možno potrieť horčicou).
    Položíme naň plátok šunky (nebo šunkového salámu).
    Ďalej pridáme nadrobno nakrájanú červenú kapiu, sterilizované šampiňóny, sladkokyslú uhorku a na to všetko dáme vajce uvarené natvrdo.
    Zabalíme ako závitok, obaľujeme v trojobale muka - vajce - strúhanka a zvoľna smažíme.
    Usmažené gule narezneme nožom (pozor - nerozrezať),
    pridáme do rezu Majolenku, posypeme nastrúhaným eidamom a pre farbu kvapneme 2-3 kvapky kečupu.
    Najlepšia príloha sú opečené zemiaky
Top