Obľúbené srnčie
600 g srnčieho mäsa, soľ, korenie, jalovec, olej, muškátový orech, hladká muka, koreňová zelenina ( mrkva, petržlen, zeler), mäso, karamel ( z cukru a vody), vegeta , kyslá šľahačková smotana

Obľúbené srnčie - príprava

    Mäso nakrájame na rezne, vyklepeme plochou stranou noža, osolíme, okoreníme, dáme do nádoby s jalovcom a bobkovým listom, zalejeme olejem a necháme 10 dní v chlade odležať.
    Odležané mäso upečieme v trúbe zhruba na trojke i
    s koreňovou zeleninou.
    Potom čisté mäso preložíme na tanier.
    Do vývaru dáme mäsovú kocku rozvarenú v troške vody, zalejeme karamelom, zeleninu zvlášť rozmixujeme, pridáme do vývaru, ochutíme vegetou, korením a trochou muškátového orechu.
    Zahustíme kyslou smotanou, v ktorej rozmiešame trochu hladkej muky.
Top