Opité bravčové
1 kg bravčové pliecko, mleté korenie, 2 strúčiky cesnaku, 1 lyžica zelená petržlenová vňať nasekaná, 2 lyžica olivový olej, 1/2 l víno červené, soľ

Opité bravčové - príprava

    Mäso posolíme, okoreníme a môžeme ho trochu pomúčiť
    aby nám neutiekla šťava).
    Sprudka ho zo všetkých strán opečieme na rozpálenom oleji. Pridáme k nemu na plátky nakrájaný cesnak.
    Až tento dostane farbu, pridáme petržlenovú vňať a zalejeme ho červeným vínom.
    Chvíľu necháme podusiť.
    Mäso potom vyberieme na pekáč, zalejeme touto šťavou,
    v ktorej sme ho dusili.
    Dáme ho do rúry a upečieme do mäkka.
    Občas ho obraciame a podlievame šťavou.
Top