Opité bravčové
Kategória:
1 kg bravčové pliecko,
mleté korenie,
2 strúčiky cesnaku,
1 lyžica zelená petržlenová vňať nasekaná,
2 lyžica olivový olej,
1/2 l víno červené,
soľ
Opité bravčové - príprava
Mäso posolíme, okoreníme a môžeme ho trochu pomúčiť
aby nám neutiekla šťava).
Sprudka ho zo všetkých strán opečieme na rozpálenom oleji. Pridáme k nemu na plátky nakrájaný cesnak.
Až tento dostane farbu, pridáme petržlenovú vňať a zalejeme ho červeným vínom.
Chvíľu necháme podusiť.
Mäso potom vyberieme na pekáč, zalejeme touto šťavou,
v ktorej sme ho dusili.
Dáme ho do rúry a upečieme do mäkka.
Občas ho obraciame a podlievame šťavou.
Podobné recepty
Kategória:
1 kg bravčové pliecko,
mleté korenie,
2 strúčiky cesnaku,
1 lyžica zelená petržlenová vňať nasekaná,
2 lyžica olivový olej,
1/2 l víno červené,
soľ
Opité bravčové - príprava
Mäso posolíme, okoreníme a môžeme ho trochu pomúčiť
aby nám neutiekla šťava).
Sprudka ho zo všetkých strán opečieme na rozpálenom oleji. Pridáme k nemu na plátky nakrájaný cesnak.
Až tento dostane farbu, pridáme petržlenovú vňať a zalejeme ho červeným vínom.
Chvíľu necháme podusiť.
Mäso potom vyberieme na pekáč, zalejeme touto šťavou,
v ktorej sme ho dusili.
Dáme ho do rúry a upečieme do mäkka.
Občas ho obraciame a podlievame šťavou.
aby nám neutiekla šťava).
Sprudka ho zo všetkých strán opečieme na rozpálenom oleji. Pridáme k nemu na plátky nakrájaný cesnak.
Až tento dostane farbu, pridáme petržlenovú vňať a zalejeme ho červeným vínom.
Chvíľu necháme podusiť.
Mäso potom vyberieme na pekáč, zalejeme touto šťavou,
v ktorej sme ho dusili.
Dáme ho do rúry a upečieme do mäkka.
Občas ho obraciame a podlievame šťavou.