Morčacie rezne s broskyňovým karamelom
Kategória: 
morčacie mäso, broskyne z kompótu, kryštálový cukor, šľahačková smotana, mandle, mletá paprika, mleté čierne korenie, soľ, olej, biele víno

Morčacie rezne s broskyňovým karamelom - príprava

    Morčacie rezne zľahka rozklepeme cez fóliu.
    Posolíme, opaprikujeme a okoreníme.
    Necháme 1 ÷ 2 hodiny odležať.
    Urobíme si karamel = cukor zohrievame na panvici až zhnedne.
    Zalejeme ho vínom.
    V odstavenom vínovom karamely ohrejeme broskyne.
    Morčacie rezne vypražíme na oleji.
    Podávame ich tak, že ich zalejem broskyňami v karameli a nasekáme na ne mandle.
    Do karamelu s broskyňami môžeme dať trochu smotany.
Top