Kuracie prsíčka na prírodno
Kategória: 
kuracie prsia / 4 plátky/, 200 g neúdeného tvrdého syra, 2-3 vajcia, čierne mleté korenie, 4 strúčiky cesnaku , muškátový orech, karí korenie, korenie „čínska zmes“, morská soľ , olivový olej, 5 lyžíc sójovej omáčky, 6 veľkých šampiňónov, škrobová múčka na obalenie, 2 malé, čerstvé baklažány , 1/4 malej bielej kapusty , 1 väčšia mrkva, cibuľa

Kuracie prsíčka na prírodno - príprava

    Zemiaky uvaríme v osolenej vode s trochou cesnaku, precedíme a pridáme trochu masla a nakrájanú petržlenovú vňať.
    Očistíme si baklažány, nakrájame na malé kocky.
    Mrkvu nakrájame na úzke plátky 2 – 3 cm dlhé.
    Pór nakrájame podobne aj kapustu, šampiňóny klasicky na plátky, cibuľu prekrojíme na polovicu a nakrájame pozdĺžne. Všetko premiešame v priestrannej nádobe, posypeme škrobovou múčkou, trochou karí korenia, čínskou zmesou a muškátovým orieškom.
    Na ohni rozpálime olivový / môže byť aj iný/ olej
    a zeleninu prudko opečieme, tak aby zchrumkavela.
    Na to je vhodná čínska panvica.
    Rozpálime si rúru na 200 °C .
    Do pripraveného keramického pekáča rovnomerne naukladáme zeleninu, posolíme ju morskou soľou, pridáme pretlačený cesnak, pokvapkáme sójovou omáčkou a polovicu zeleniny zalejeme rozmiešanými vajciami s nastrúhaným syrom.
    V prípade, že v rodine nik nedrží diétu, zalejeme celé množstvo.
    Dáme zapiecť zhruba na 15 min.
    Kuracie prsia nakrájame na 1cm hrubé plátky, jemne potrieme cesnakom, posypeme čiernym korením, soľou a z každej strany prudko opečieme na platni bez oleja.
    Toto jedlo sa dá rôzne kombinovať.
    Ak niekto drží diétu, alebo delenú stravu, dá si časť zeleniny bez vajec a syra so zemiakmi, alebo s tmavým chlebíkom.
    V prípade, že má chuť skôr na bielkoviny, dá si zeleninu s kuracím mäskom bez prílohy.
    Ak niekto žiadnu diétu nedrží a chce si pochutiť, dá si zeleninu so syrom, mäskom aj zemiakmi.
    K tomuto jedlu sa hodí ľadový šalát s olivovým olejom a citrónom. /Ak máte radi sladký nálev, môže sa s citrónovou šťavou zmiešať lyžica medu./
    Môže sa však podať akýkoľvek čerstvý šalát.
Top