Králik so šarlotkou
500 g šarlotky, 4 králičie stehná, 300 g húb (aj sušené), rozmarín, tymián, cukor, čierne mleté korenie, ocot alebo citrón , olivový olej, 0,2 l šľahačky, 0,2 l bieleho suchého vína

Králik so šarlotkou - príprava

    Šarlotku povaríme 2 minúty v slanej vode, vyberieme, necháme vychladnúť, stiahneme šupky a rozkrájame na štvrtky.
    Mäso osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici. Potom ho vyložíme na pekáč, do výpeku dáme šarlotku a restujeme ju.
    Podlievame ju vývarom, vínom, a nakoniec šľahačkovou smotanou.
    Uvarenú zmes vylejem na pekáč s mäsom, zakryjeme alobalom a dáme zapiecť na 50 minút.
    Na oleji orestujeme hríby (2-3 minúty), okoreníme, pridáme bylinky a pridáme do pekáča.
    Necháme prejsť varom a podávame s opečenými zemiakmi.

    Zemiaky môžeme pripraviť aj v alobale: zemiaky omyjeme a zabalíme do alobalu.
    Dáme do rúry naraz s králikom.
Top