Králik so šarlotkou
Kategória:
500 g šarlotky,
4 králičie stehná,
300 g húb (aj sušené),
rozmarín, tymián, cukor, čierne mleté korenie,
ocot alebo citrón , olivový olej,
0,2 l šľahačky,
0,2 l bieleho suchého vína
Králik so šarlotkou - príprava
Šarlotku povaríme 2 minúty v slanej vode, vyberieme, necháme vychladnúť, stiahneme šupky a rozkrájame na štvrtky.
Mäso osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici. Potom ho vyložíme na pekáč, do výpeku dáme šarlotku a restujeme ju.
Podlievame ju vývarom, vínom, a nakoniec šľahačkovou smotanou.
Uvarenú zmes vylejem na pekáč s mäsom, zakryjeme alobalom a dáme zapiecť na 50 minút.
Na oleji orestujeme hríby (2-3 minúty), okoreníme, pridáme bylinky a pridáme do pekáča.
Necháme prejsť varom a podávame s opečenými zemiakmi.
Zemiaky môžeme pripraviť aj v alobale: zemiaky omyjeme a zabalíme do alobalu.
Dáme do rúry naraz s králikom.
Podobné recepty
Kategória:
500 g šarlotky,
4 králičie stehná,
300 g húb (aj sušené),
rozmarín, tymián, cukor, čierne mleté korenie,
ocot alebo citrón , olivový olej,
0,2 l šľahačky,
0,2 l bieleho suchého vína
Králik so šarlotkou - príprava
Šarlotku povaríme 2 minúty v slanej vode, vyberieme, necháme vychladnúť, stiahneme šupky a rozkrájame na štvrtky.
Mäso osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici. Potom ho vyložíme na pekáč, do výpeku dáme šarlotku a restujeme ju.
Podlievame ju vývarom, vínom, a nakoniec šľahačkovou smotanou.
Uvarenú zmes vylejem na pekáč s mäsom, zakryjeme alobalom a dáme zapiecť na 50 minút.
Na oleji orestujeme hríby (2-3 minúty), okoreníme, pridáme bylinky a pridáme do pekáča.
Necháme prejsť varom a podávame s opečenými zemiakmi.
Zemiaky môžeme pripraviť aj v alobale: zemiaky omyjeme a zabalíme do alobalu.
Dáme do rúry naraz s králikom.
Mäso osolíme, okoreníme a sprudka opečieme na panvici. Potom ho vyložíme na pekáč, do výpeku dáme šarlotku a restujeme ju.
Podlievame ju vývarom, vínom, a nakoniec šľahačkovou smotanou.
Uvarenú zmes vylejem na pekáč s mäsom, zakryjeme alobalom a dáme zapiecť na 50 minút.
Na oleji orestujeme hríby (2-3 minúty), okoreníme, pridáme bylinky a pridáme do pekáča.
Necháme prejsť varom a podávame s opečenými zemiakmi.
Zemiaky môžeme pripraviť aj v alobale: zemiaky omyjeme a zabalíme do alobalu.
Dáme do rúry naraz s králikom.