Citrónové tiramisu
150 g podlhovastých piškót, 50 ml vody, 50 g cukru, šťavu z jedného citróna, 80 ml citrónového likéru, tri lyžičky rozpustnej kávy Krém: 250 g syra mascarpone, 300 g nízkotučného tvarohu, 150 g práškového cukru, 200 ml pochúťkovej smotany, dva žĺtky, dva balíčky vanilínového cukru

Citrónové tiramisu - príprava

    Vodu varíme s cukrom, kým sa čiastočne neodparí. Pridáme citrónovú šťavu, citrónový likér, instantnú kávu a premiešame. Dáme vychladnúť. Podlhovastú formu vystelieme fóliou a postupne ju plníme striedavo krémom a piškótami namočenými v pripravenej kávovej zmesi. Naplnenú formu odložíme do chladničky na osem až desať hodín. Pred podávaním ozdobíme citrónovou šupkou a nastrúhanou čokoládou.

    Krém: Syr mascarpone zmiešame s tvarohom a pochúťkovou smotanou. Žĺtky vymiešame s práškovým a vanilínovým cukrom. Nakoniec spolu premiešame.
Top