Zapekaný plnený karfiol
Kategória: 
1 stredne veľký karfiol, 100 g vareného údeného mäsa alebo šunky, 60 g tvrdého syra, 1,5 dl kyslej smotany, 1 cibuľa, 1 vajce, 2 PL oleja, kúsok masla na vymastenie zapekacej misy a na karfiol, 2 PL žemľových omrviniek, mletý muškátový oriešok, čierne korenie, soľ, 3-4 paradajky

Zapekaný plnený karfiol - príprava

    Karfiol uvaríme vcelku v osolenej vode.
    Na oleji speníme cibuľu, primiešame údené mäso a syr
    - všetko pokrájané na kocky,pridáme smotanu, surové vajcia a po štipke mletého čierneho korenia a muškátového orieška. Ohňovzdornú misu vymastíme maslom, vysypeme žemľovými omrvinkami a vložíme do nej predvarený karfiol.
    Horné ružičky z neho vykrojíme a uložíme ich po obvode misy (alebo pekáča) striedavo s paradajkami pokrájanými na kolieska.
    Vykrojenú časť z karfiolu naplníme pripravenou zmesou, posypeme omrvinkami, pokvapkáme roztopeným maslom a zapečieme v rúre.
    Podávame s chutnou zemiakovou kašou a čerstvým šalátom.
Top